Select Page

U teškim danima za medicinu i ekonomiju zbog situacije sa COVID-19, zaista je teško održati duh humanosti. Ipak, štamparija Pro Media je kao društveno odgovorna kompanija nastavila sa humanitarnim radom i u tim teškim danima. RTS je prepoznao našu humanost i zabrinutost za sve medicinare koji se bore da spasu živote naših građana i sugrađana. Bila nam je velika čast i zadovoljstvo da porazgovaramo sa RTS novinarima i da im ukratko obrazložimo našu ideju humanitarnog rada.

Kako je izgledao naš razgovor sa RTS reporterom?

Pre svega, naša misija bila je da Kliničkom centru u Nišu doniramo 1000 zaštitnih vizira. Naša humana akcija je zapravo bila znak podrške svim medicinarima koji su u prvim borbenim redovima protiv COVID 19. Ovim postupkom smo im pružili podršku i istovremeno zahvalili na svemu što čine za naše građane.

Kako ste došli na ideju za ovaj projekat?

,,Naš dugogodišnji poslovni partner je poznata knjižara Hijeroglif u Nišu. U razgovoru sa njima došli smo na ideju da realizujemo jedan humani projekat i pomognemo zaposlenima u Kliničkom centru u Nišu. Knjižara Hijeroglif je donirala neophodan materijal za izradu vizira, dok je naša štamparija donirala mašine i radnu snagu”.

Direktor štamparije, Ivan Milosavljević, veoma se ponosi svojim vrednim i humanim radnicima koji su mu pomogli u ovom projektu. RTS reporter je porazgovarao i sa jednim od zaposlenih radnika o izradi zaštitnih vizira za Klinički centar.

U razgovoru sa našim radnikom štamparije:

Iako je razgovor trajao samo nekoliko minuta, RTS reporterki je to bilo dovoljno da sazna neke uopštene informacije o vizirima. U razgovoru sa RTS reporterkom naš radnik Miloš je iskreno objasnio trenutku situaciju prouzrokovane COVID-19.

,,Mi u ovakvoj situaciji ne bismo imali posla, ali trenutno radimo i primamo platu. Radimo nešto za kolektivno dobro za lekare i druge zaposlene u Kliničkom centru”.

Naši vredni radnici su tokom teških dana za sve ljude u Srbiji marljivo radili. Dnevno su pravili i isporučivali po 200 zaštitnih vizira za lekare i medicinske sestre u Kliničkom centru.

RTS reporter je porazgovarao i sa knjižarom Hijeroglif

U toku razgovora sa Milanom Filipovićem RTS reporter je postavio isto pitanje koje je postavio i direktoru štamparije Pro Media. I Milan je baš kao i Ivan imao jasan motiv u vezi ovog projekta. Želeo je da pomogne doktorima u Kliničkom centru i da ih na taj način podrži u teškoj borbi sa virusom.

I za kraj RTS reportaže, Pro Media želi da se zahvali RTS-u na ovom intervju i podršku u ovom humanom projektu. Ako želite, celu RTS reportažu možete da pogledate na našem youtube kanalu.

Štamparija Pro Media nastavlja da kreira budućnost!

Kako je naša štamparija imala iskustva sa studentom iz Grčke koji je obavljao praksu u našoj kompaniji pročitajte OVDE