AIESEC organizacija u saradnji sa kompanijom Pro Media

April 29, 2020
KATEGORIJA: Vesti

AIESEC je nevladina organizacija  osnovana sa namerom da spoji različite poslovne i društvene ideje mladih i ambicioznih ljudi.  AIESEC organizacija nudi različiti vid stručnih praksi u inostranstvu studentima koji žele da usavrše svoje znanje. Pomenuta nevladina organizacija studentima pruža priliku da upoznaju drugu kulturu, usavrše jezik i povežu se sa ljudima iz svoje struke. Ova fantastična prilika pružila se jednom inteligentnom i ambicioznom dečku iz Atine.

Dimitris Vlamis je u kompaniji radio na projektu digitalni marketing na  društvenim mrežama i pozicioniranje na internetu. Ovo je prva godina saradnje između AIESEC-a i kompanije Pro Media, a direktor kompanije veruje da je ovo samo početak njihove duge i uspešne saradnje. Direktor kompanije, Ivan Milosavljević, ispričao nam je na koji način je Dimitris pomogao njegovoj kompaniji i kako se uklopio.

Na koji način je AIESEC organizacija doprinela radu firme?

Razmenili smo iskustva i postali veoma dobri prijatelji. Ovom organizacijom sam želeo da način stručnih praksi  koji se radi u drugim zemljama primenim i kod nas. Iskustvo koje mi trenutno imamo je odlično upravo zbog toga što se Dimitris sjajno uklopio”.

Kako biste opisali prvi dan?

Tog dana kada je Dimitris došao nisam bio u Nišu. Bio sam sa porodicom na odmoru. Došao sam posle nedelju dana i bilo je zaista prijatno iznenađenje. Uklopio se odmah, a kada sam došao, on je već bio deo tima”.

Dimitris je takođe opisao svoj prvi dan u firmi:

Bio sam malo nervozan. Prvi dan je svakako bio čudan jer smo pronalazili način na koji ćemo funkcionisati. Već prvog dana smo počeli da se šalimo, pa je samim tim dan prošao jako brzo. Ali imao sam zaista dobar odnos sa svima iz firme, direktor Ivan je uvek bio tu za mene, kad god mi je nešto bilo potrebno”.

Šta si naučio od svojih kolega?

“Naučio sam dosta novih stvari, uglavnom od Ivana i kolege Nikole, najviše zbog toga što drugi rade u različitim smenama. Ali od njih dvojice sam naučio svakog dana neku novu stvar, naročito u oblastima za koje sam zainteresovan, na primer Photoshop”.

Svojim radom i angažovanjem oko raznih ideja, Dimitris se dosta istakao u firmi. Pomogao je i svojim kolegama da i oni nauče nešto novo i uvaže njegov način razmišljanja. Dimitris nam je govorio kako je zaista zadovoljan što mu je AIESEC organizacija pružila priliku da usavrši svoje znanje i stekne nove prijatelje.

AIESEC organizacija
(Dimitris levo, Kristina/ član Aiesec-a u timu za Marketing i PR desno)

Da li je bilo teško da se uklopi u rad?

“ Ne, kao da je ovde već 5 godina. Možda zbog okruženja, možda zbog njega samog, ali mislim da se skroz uklopio, kao da je radio ovde već duži period”.

Zašto AIESEC organizacija treba da bude sastavni deo i drugih kompanija?

“AIESEC orgaizacija je sjajna prilika da studenti vide kako se radi na drugim mestima, u drugim zemljama, pa da to primene i u svojim kompanijama. Pored toga i da naprave rezultate, zajedno sa praktikantima koje žele da dovedu. Sa ovom organizacijom mogu da uvedu nove i zanimljive inovacije u firmu ”.

Direktor kompanije Pro Media istakao je da kompanijama ovo može da bude od velikog značaja. Sama inovativnost u radu, uvek donosi nešto dobro, ako ne, makar i samo iskustvo. Rad sa studentima iz inostranstva pokazao se kao jako dobar u njegovom slučaju i veoma je zadovoljan.

Da li su ispunjena Vaša očekivanja i da li biste ponovo sklopili saradnju?

“Skroz. Dobili smo više nego sto smo očekivali. Voleli bismo da odnovimo saradnju, samo na drugom projektu, ovaj smo već što se kaže, finiširali. Sada bismo neki drugi projekat radili”.

Dimitris je takođe govorio o svojim očekivanjima i kako se snašao:

“Jako sam zadovoljan, nisam očekivao da će toliko da mi se svidi i da ću se tako brzo uklopiti. Upoznao sam dosta prijatelja i to dugoročnih prijatelja koji nisu samo tu dok sam ja ovde, što je najbolje u vezi ovog iskustva”. 

Iz ovog razgovora saznali smo i nešto veoma zanimljivo što je posebno obeležilo njegov boravak u Srbiju. Naime, Ivan i Dimitris su jednog dana proveli nekoliko sati zajedno. Za tih par sati divnog druženja uz puno smeha Dimitris je uspeo da nauči nekoliko srpskih reči. Dimitrisu je ovo bilo toliko fascinirajuće da je želeo da ovako divno iskustvo podeli sa nama. 

AIESEC organizacija je uvek dobar izbor za svaku mladu, inteligentnu i ambicioznu osobu. Ukoliko ste zainteresovani da i vi budete deo ovog projekta i da osvežite svoj dosadašnji rad, dodatne informacije možete pronaći na našem web sajtu.

Kako je prošla RTS reportaža na temu donacije zaštitnih vizira za Klinički centar u NIšu možete pogledati OVDE

Pročitajte još…

E2E Priča – Put do znanja, plaćene obuke i posla

E2E Priča – Put do znanja, plaćene obuke i posla

Pro Media Creative iz Niške Banje jedna je od kompanija koja se prijavila za projekat „Znanjem do posla” kako bi sebi obezbedila novi stručni kadar u određenim oblastima, a mladim zainteresovanim ljudima, koji se prijave, plaćenu obuku na radnom mestu bravar....

RTS reportaža u našoj kompaniji

RTS reportaža u našoj kompaniji

U teškim danima za medicinu i ekonomiju zbog situacije sa COVID-19, zaista je teško održati duh humanosti. Ipak, štamparija Pro Media je kao društveno odgovorna kompanija nastavila sa humanitarnim radom i u tim teškim danima. RTS je prepoznao našu humanost i...

Komentari

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *