OFFSET ŠTAMPA

Offset štampa je trenutno najzastupljenija i najpopularnija tehnika štampanja u svetu. Više od 80% svih štamparskih zahteva vrši se upravo po ovom brzom i praktičnom principu. Ovo je jedna od najisplativijih, ali i najbržih štamparskih tehnika u celom svetu koja lako, brzo i efikasno štampa vizit karte, flajere ili brošure.

Kao savremena štamparija koja redovno prati trendove, Pro Media je u sklopu profesionalnih usluga uvrstila i ovu uslugu štampanja. Cena ove tehnike štampanja je koncepirana u zavisnosti od odabira materijala, dimenzije i kvaliteta.

Šta je offset štampa i kako funkcioniše?

 Offset štampa je najrasprostranjeniji postupak štampanja koji funkcioniše po jednostavnom principu. Ukratko rečeno, u toku procesa štampanja boja sa ploče prenosi se na specijalnu gumu (koja je postavljena na ofsetni cilindar) a zatim sa nje na materijal za štampanje. Najčešći materijal koji koristimo za ovu tehniku štampanja je papir kunsdruk, muflon, ali i druge vrste papira u zavisnosti od zahteva naših klijenata.

Ovo je tehnika indirektne štampe, što znači da se boja sa štamparske forme ne prenosi direktno na podlogu, već funkcioniše po opisanom principu. Pored 4 osnovnih boja: crna, plava, žuta i crvena, prisutna je i ponuda specijalnih boja po želji naših klijenata.

Osnovne karakteristike offset štampe:

  • visok kvalitet i duža postojanost boja i slike
  • mogućnost korišćenja širokog spektra štampajućih površina (drvo, tkanina, metal, koža)
  • brza, laka i kvalitetna izrada štamparskih ploča
  • duži radni vek ploče za štampanje
  • praktičnost i efikasnost prilikom procesa štampanja
  • ekonomičnost
  • vrhunska oštrina i preciznost u toku procesa štampanja

Offset štampa je nova usluga naše štamparije sa inicijativom da svojim klijentima pružimo najbolji kvalitet! Sa odličnom kombinacijom materijala, upečatljivim bojama i tekstom, impresionirajte vaše klijente i poboljšajte svoje poslovanje.

Naša štamparija raspolaže najsavremenijim mašinama za obavljanje ove tehnike štampanja. Klijentima pružamo mogućnost da svoje poslovanje unaprede i poboljšaju ovom uslugom štampe i to isključivo po njihovoj želji! Vaše poverenje je našoj štampariji najvažnije.